Volharding Group

Volharding Shipyard Werkendam

Afbouw, onderhoud en reparatie voor binnenvaart- en kleine zeevaartschepen

Shipyard Werkendam

SPECIALIST IN SCHEEPSAFBOUW, ONDERHOUD & REPARATIE

Volharding Shipyard Werkendam, onderdeel van de Volharding Group, beschikt over een indrukwekkende afbouwkade van maar liefst 5030 m² voor diverse soorten schepen. Met een kadelengte van 187 meter en twee torenkranen kunnen we tegelijkertijd drie schepen onderbrengen.

Afbouwkade

Nieuwbouwcasco's BINNENVAART EN KLEINE ZEEVAART

Onze ervaren vakmensen voltooien de afbouw van diverse nieuwbouwcasco's, zowel voor binnenvaartschepen als kleine zeevaartschepen. Denk hierbij onder andere aan droge lading schepen, gastankers, chemicaliëntankers, RVS tankers en kustvaartcontainerschepen. Heeft u een binnenvaartschip of schip voor de kleine zeevaart dat u wilt laten afbouwen? Informeer naar de mogelijkheden en bel +31 (0)85 238 9500.

Naast externe afbouwprojecten, waarborgen we met onze scheepswerf ook de kwaliteit en continuïteit van nieuwbouwprojecten en scheepsonderhoud voor schepen binnen de Volharding Group en onze partners.

Onderhoud

Keuringen en conservering

Onderhoud is belangrijk voor alle keurmerken van uw schepen. Volharding Shipyard Werkendam garandeert de hoogste kwaliteit voor alle onderhoudsprojecten en bijbehorende processen en certificaten.

Ons deskundige team staat klaar voor vakkundig (preventief en/of noodzakelijk) onderhoud aan uw binnenvaartschepen en kleine zeevaartschepen. We voeren grondige inspecties uit volgens alle vereiste normen en voorschriften. Als er reparaties nodig zijn, voeren we deze voor u uit. Duidelijke en open communicatie is van het grootste belang, zowel tijdens reparaties als bij regulier onderhoud, om onaangename verrassingen te voorkomen. Daarom werken we altijd volledig transparant. We houden u tijdens het proces op de hoogte van de kosten en de vorderingen.


Daarnaast bieden wij ook diensten voor de conservering van uw schip. Dit draagt bij aan de bescherming van uw schip en vermindert slijtage. Daarnaast zorgt het aanbrengen van een antifoulinglaag ervoor dat u de snelheid van uw schip behoudt en minder brandstof verspilt.

Reparaties

boven en onder de waterlijn

Bij schade kunnen wij u direct helpen, ongeacht de omvang van de schade aan uw schip, of het nu gaat om schade veroorzaakt door een aanvaring of tijdens het manoeuvreren in een sluis, ons team voert een breed scala aan scheepsreparaties uit.

Onze kade is goed bereikbaar en we herstellen schades zowel boven als onder de waterlijn. Van assenschade, schroefasschade, motoren en roeren tot beschadigingen aan het ijzerwerk, de romp, de boeg of het achterschip; wij zorgen ervoor dat uw schip snel weer operationeel is.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor reparatie en onderhoud.

Unieke ligging

Strategische uitvalsbasis

Onze afbouwkade in Werkendam ligt aan de oevers van de rivier de Merwede, een getijrivier die tot de belangrijkste stromen in de Rijndelta behoort. Deze bijzondere locatie fungeert als een strategische uitvalsbasis naar Dordrecht, Moerdijk, en de rivieren de Waal en de Rijn.

Bovendien bevinden veel van onze leveranciers zich in de regio, waardoor we snel kunnen schakelen en efficiënt kunnen opereren. Als lid van Werkendam Maritime Industries, een collectief van 48 maritieme bedrijven, beschikken we over korte communicatielijnen en een schat aan expertise in diverse disciplines. Hierdoor zijn we uitstekend gepositioneerd om aan al uw maritieme behoeften te voldoen.

Vakkundig team

Uitmuntende service

Op onze scheepswerf hebben we een vast team van gespecialiseerde en ervaren medewerkers met een passie voor de scheepsbouw en -vaart. Onder leiding van Joep Berghuis zorgen zij ervoor dat elk project succesvol wordt uitgevoerd. Daarnaast hebben we een uitgebreid netwerk van vaste leveranciers en specialisten, zoals timmermannen en elektriciens, waarmee wij samenwerken. Al deze aspecten garanderen de beste services.

Contact

Voor aanvragen met betrekking tot afbouw, onderhoud of reparatie, neem contact op met:

VOLHARDING GROUP IN HET KORT

TRANSPORT
BINNENVAART EN ZEEVAART
SHIPYARD WERKENDAM
CERTIFICERINGEN
WIJ STAAN VOOR